Τι υπηρεσίες προσφέρει η Βιβλιοθήκη του Τάγματος;

 Η Βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί από το 1970 υπό την ευθύνη του π. Σεβαστιανού Φρέρη, είναι ανοιχτή στο κοινό, διαθέτοντας το υλικό και τις υπηρεσίες της σε ερευνητές, επιστήμονες, φοιτητές και, γενικά, οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για τις συλλογές της.

Ενδεικτικό του έργου που παρέχει είναι το τακτικό σεμινάριο λατινικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής, το οποίο διεξήχθη επί σειρά ετών στο χώρο της και αξιοποίησε σημαντικό μέρος της συλλογής λατινικών κειμένων, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Διονυσίου Μπενέτου και του π. Σεβαστιανού Φρέρη.

Από το 2008 η Βιβλιοθήκη είναι ενταγμένη στο έργο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Επιστημών και διαθέτει:

-Το Αναγνωστήριο

Χώρος άνετος, ήσυχος και φωτεινός, όπου ο αναγνώστης μπορεί να μελετήσει.

Έχει άμεση πρόσβαση σε λεξικά διαφόρων γλωσσών (ελληνικά, γαλλικά, ιταλικά, αγγλικά, γερμανικά, λατινικά), καθώς και διάφορες εγκυκλοπαίδειες σε διάφορες γλώσσες και για διάφορες ειδικότητες. Συλλογή λεξικών (γύρω στα 500) διαφόρων γλωσσών (αρχαίων ανατολικών και άλλων) υπάρχει και στο βιβλιοστάσιο, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει, εφόσον τα ζητήσει στο βιβλιοθηκάριο.

 

-Κεντρικό Βιβλιοστάσιο    

Στο κεντρικό βιβλιοστάσιο ταξινομούνται τα βιβλία από τα τέλη του 18ου αιώνα μέχρι σήμερα. Ο κατάλογος είναι αναρτημένος στο διαδίκτυο, ενώ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά περίπου 27.500 τόμοι. Η καταλογογράφηση συνεχίζεται.

 

 

 

-Παλαιές Εκδόσεις

Οι εκδόσεις του 15ου, του 16ου, του 17ου, και του 18ου αιώνα έχουν συγκεντρωθεί και φυλάσσονται σε ξεχωριστή αίθουσα, στην οποία  περιλαμβάνονται περίπου 2.000 τόμοι.

 

 

 

 

-Σύνδεση με Internet

Στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης διατίθεται ασύρματη σύνδεση στο Internet.

 

-Ηλεκτρονικός Κατάλογος

Ο ηλεκτρονικός Κατάλογος διατίθεται σε δύο μορφές: για απλή και για σύνθετη αναζήτηση.

Διαβάστε επίσης...