Jesuits.gr

Πνευματικό Κέντρο Μανρέσα

Τι είναι;

Ο ιδρυτής της αδελφότητας των Ιησουιτών, Άγιος Ιγνάτιος Λογιόλα, έθεσε ως σκοπό δικό του και της αδελφότητας που ίδρυσε “να βοηθά ψυχές”. Οι “Πνευματικές Ασκήσεις” που συνέγραψε στην Μανρέσα της Ισπανίας, εδώ και 460 χρόνια βοηθούν και στηρίζουν πλήθος ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η δύσκολη εποχή μας χρειάζεται “Πνευματική Ανάταση” και “Εσωτερική Ανανέωση”. Η μεγάλη και πολύμορφη Χριστιανική παράδοση είναι πηγή και εφόδιο. Επιθυμούμε και επιδιώκουμε αυτή η παράδοση να γίνει γνωστή, ώστε να στηρίξει και θρέψει πνευματικά τον άνθρωπο της εποχής μας.

Το Πνευματικό Κέντρο «Μανρέσα» της Ιεράς Μονής Ιησουιτών, είναι ένας θεσμός που σκοπό έχει να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να πλησιάσουν τον Θεό, μέσα από την Διδασκαλία, τον Προσωπικό Διάλογο, τη Μελέτη της Αγίας Γραφής και τον Χριστιανικό Διαλογισμό.

Φιλοδοξία μας είναι το Πνευματικό Κέντρο «Μανρέσα» να αποτελεί έναν χρήσιμο θεσμό της Καθολικής Εκκλησίας για όσους αναζητούν τον Θεό και την πνευματική ζωή. Είναι ανοιχτό για Έλληνες ή αλλοδαπούς, Καθολικούς και μη, νέους ή ενήλικες, άνδρες ή γυναίκες.

Οι κατάλληλα εξοπλισμένοι χώροι του Πνευματικού Κέντρου «Μανρέσα», προσφέρονται για εκδηλώσεις όπως:

  • Συναντήσεις και Σεμινάρια θρησκευτικής Επιμόρφωσης.
  • Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος
  • Προγράμματα Προσωπικής Προσευχής και Χριστιανικού Διαλογισμού.
  • Συμβούλια και Συνέδρια Εκκλησιαστικών Επιτροπών και Οργανώσεων.

Η λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου Μανρέσα βασίζεται σε εθελοντική προσφορά και στη συμμετοχή και υποστήριξη των λαϊκών συνεργατών μας.

Translate »