Jesuits.gr

Συνεργασία με τις κοινότητες “Πίστη και Φως”

Η Κοινότητα των Ιησουιτών συνεργάζεται με τις κοινότητες «Πίστη και Φως». Ένας ιησουίτης ιερομόναχος και ένας Ορθόδοξος ιερέας είναι πνευματικοί παραστάτες των κοινοτήτων “Πίστη και Φως” στην Αθήνα. Μαζί με τον Ορθόδοξο ιερέα, ο καθολικός ιερέας βοηθάει την κοινότητα «Πίστη και Φως» να εμβαθύνει στο μυστήριο της Αγάπης του Θεού για τον πληγωμένο άνθρωπο.

Οι κοινότητες «Πίστη και Φως» είναι ομάδες που αποτελούνται από άτομα με νοητική υστέρηση, τις οικογένειές τους και φίλους –ιδιαίτερα από νέους σε ηλικία φίλους. Συναντιούνται τακτικά, μέσα σε πνεύμα χριστιανικό, για να ενισχύσουν τη φιλία τους, να προσευχηθούν μαζί, να συζητήσουν και να γιορτάσουν.

Οι κοινότητες «Πίστη και Φως» γεννήθηκαν από την επιθυμία του εμπνευστή τους, Jean Vannier, άτομα με νοητική υστέρηση και οι οικογένειές τους, να βρουν τη θέση τους μέσα στην Εκκλησία και μέσα στην κοινωνία.

Υπάρχουν 1477 κοινότητες «Πίστη και Φως» σε 80 χώρες του κόσμου, σε όλες τις Ηπείρους.

Στη χώρα μας, οι κοινότητες «Πίστη και Φως» σχηματίστηκαν το 1989 και σήμερα, στην Αθήνα, υπάρχουν 4 κοινότητες:
Νέοι και οικογένειες με παιδιά που έχουν νοητική υστέρηση συγκεντρώνονται μία φορά το μήνα για να μοιραστούν τον πόνο και τις δυσκολίες τους, τις χαρές και τις ελπίδες τους.
Μέσα από τις κοινότητες «Πίστη και Φως», όσοι συγκεντρώνονται γύρω από τον άνθρωπο με νοητική υστέρηση, προσφέρουν την αγάπη τους προς εκείνον και την οικογένειά του, συγχρόνως, όμως, αλλάζουν και οι ίδιοι εσωτερικά, γιατί δέχονται τα εξαιρετικά δώρα που ο αδύναμος αδελφός τους έχει να τους προσφέρει: απλότητα, χαρά, αυθεντικότητα.

Οι κοινότητες «Πίστη και Φως» στην Αθήνα, έχουν την ευλογία να απαρτίζονται από μέλη που ανήκουν στην Ορθόδοξη και στην Καθολική Εκκλησία, και συνοδεύονται από έναν Ορθόδοξο και από έναν Καθολικό ιερέα.

Translate »