Jesuits.gr

Μπορούν να με βοηθήσουν οι Πνευματικές Ασκήσεις;

  • Πώς να προσεύχομαι;
  • Πώς να αναπτύξω μια επικοινωνία με τον Θεό που να μην είναι αφηρημένα λόγια;
  • Πώς η προσευχή μπορεί να με στηρίξει στη ζωή μου, να φωτίσει την αντίληψή μου να με βοηθήσει στις επιλογές μου;

Μπορώ να έχω απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα;

Ασφαλώς. Η προσευχή, όπως τη διδάσκει ο άγιος Ιγνάτιος στις πνευματικές ασκήσεις του και η ίδια η διαδικασία των πνευματικών ασκήσεων, είναι μια πρόταση, μια από τις πολλές που υπάρχουν στην παράδοση της Εκκλησίας και στον πνευματικό της πλούτο.

Δεν χρειάζεται κάτι εξαιρετικό ή κάτι δύσκολο για να μπει κάποιος σε μια τέτοια διαδικασία.  Μπορεί να μάθει από το σπίτι του, μέσα στο πρόγραμμα της καθημερινής του ζωής. Χρειάζεται μόνο καθοδήγηση και χρειάζεται να ακολουθήσει μια μέθοδο και μια πειθαρχία στην προσευχή του. Μετά κάνει βήματα και προοδεύει σταδιακά.

Πρώτα μαθαίνουμε να ακούμε και να καταλαβαίνουμε το Λόγο του Θεού μέσα από τις Γραφές. Μετά μαθαίνουμε να συσχετίζουμε το Λόγο του Θεού με τη ζωή μας. Μαθαίνουμε να φωτίζουμε τη ζωή και τις αποφάσεις μας με το φως του Χριστού, το φως του Λόγου και του παραδείγματός Του. Μαθαίνουμε να Τον ακολουθούμε και να διαμορφώνουμε τη ζωή μας θεμελιώνοντάς την στην αλήθεια του Θεού.

Αναζητάτε ή επιθυμείτε μια τέτοια καθοδήγηση και πορεία; Αν η απάντηση είναι «ναι», η κοινότητα των Ιησουιτών σας προτείνει να έρθετε σε επικοινωνία με τον π. Θεόδωρο Κοντίδη ή τον π. Γαβριήλ Μαραγκό στο τηλέφωνο: 210-8835911 ή στέλνοντας μήνυμα  στο email: athensj@jesuites.com .

Translate »